Födelsedagen

Igår, den 14:e februari, fyllde jag år. Det var en jättebra födelsedag.

Jag, Andreas, vår japanska studiekamrat Eri och den underlige lille tysken åkte till Kreml på förmiddagen, men det var inte mycket att titta på direkt och vi hade inte köpt biljetter till museumet heller. Det snöade dessutom så ymnigt att det var svårt att se. På Röda Torget såg vi hela tre brudpar med fluffiga marängklänningar, finkostymer, pälsar och paraplyer som skulle fotografera sig vid Vassilijkatedralen. Dom drack champagne och ropade "gorka" precis som karaktärerna gjorde i vår gamla ryskabok från nybörjarkursen i Stockholm. Lite var stans på torget var det snöbollskrig. Lenins mausoleum stängde precis när vi kom dit så det får bli en annan dag, balsamerade berömdheter måste man ju se när man har chansen.

Efter Kreml blev det lunch och något glas vodka för att värma oss på ett shashlikställe och sen begav vi oss av till en stor bokaffär. Där köpte jag mig själv en födelsedagspresent, "Kackel i hönsgården" av Sven Nordkvist på ryska.

När vi kommit hem förberedde japanskan och tysken en överaskning till mig och sen kom dom och knackade på och sjöng Happy Birthday med mjölkchokladfyllda pannkakor och choklad. Andreas hade köpt ett gulligt födelsedagskort, såntdär man ställer upp, med en kattunge, ballonger och grejer. Det var en jättetrevlig middag och vi skålade för mig, åt och pratade. Efter midagen gick vi upp till fjärde våningen där tysken spelade piano för oss och när grannarna börjat klaga gick vi ner till mig och pratade tills det var dags för Eri att gå hem.

Jag kunde kappt ha haft en bättre födelsedag.


Kommentarer
Postat av: Andrea M

åh underbart! puss&kram Андрея

2009-02-15 @ 16:52:33
Postat av: Patrick

Mitt hjärta! Lenins lik är sig lik!

2009-02-15 @ 16:58:53
URL: http://stpatrick.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0